vrijdag 08 december 2017

Close Up

 

Iedereen kent hem wel, de ‘Egg Chair’ van Fritz Hansen. Maar waarom is deze stoel gegroeid tot een ultiem design icoon? En hoe wordt deze lounge Chair dan precies gemaakt?

Let’s find out..

In 1958 werd de Egg Chair ontworpen door Arne Jacobsen voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek. Mensen konden het nieuwe ontwerp komen bekijken in het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. De fauteuil was te zien naast de al bekende Swan Chair in de lobby van hotel. Maar niet alleen de stoelen waren van Arne Jacobsen zijn hand, maar het gehele hotel ontwerp. De vorm van de Egg Chair was enorm vernieuwend. Het verwonderde dan ook het gehele publiek.

Het ontwerp: De Egg Chair is bijzonder door zijn organische en zachte vormen. Het model van de kuip zorgt voor een geborgen gevoel wanneer er in plaats genomen wordt. Ideaal voor het ultieme relax moment.

Het ontwerpproces van deze fauteuil vond plaats in de Garage van ’t zomerhuis van Arne Jacobsen. Na eindeloos kleien en schaven creëerde Arne de perfecte vorm. Het productiemodel werd uiteindelijk uitgevoerd in een kuip van stevig schuim die bekleed werd met leder of stof. Bij het bekledingsproces stikte men handmatig 500 stiksels (stoffen uitvoering) en meer dan 1100 bij elk lederen exemplaar. Het bijzondere is dat dit proces nog tot op de dag van vandaag op dezelfde manier wordt vervaardigd.

 

Niet zonder reden dus dat deze prachtige stoel bij veel mensen het hart gestolen heeft. Toch is elke stoel uniek. De Egg Chair is namelijk verkrijgbaar in oneindig veel mogelijkheden. Op deze manier kan de fauteuil gepersonaliseerd worden tot ieder zijn tevredenheid.

Wil jij ook deze Design Klassieker in je woning laten pronken? Of simpelweg genieten van zijn ultiem relax comfort? Wij geven je graag professioneel advies over de bekledingsmogelijkheden. Ook kun je uiteraard proef zitten in een van onze Showroomexemplaren.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.

Media zoals YouTube worden met de huidige cookie instellingen geblokkeerd.