Eigen woning Loft76

Eigen woning Loft76

Project;

Jaren '60 bungalow eigenaren Loft76.

Wensen;

De inrichting van onze eigen woning was een hele klus. Dit niet alleen omdat wij op de hoogte waren van alle mooie producten die die zich op de markt bevonden, maar ook omdat we extra kritisch ingesteld waren. We wilden met alles en iedereen rekening houden en datgene wat onmogelijk leek, mogelijk maken. Onze wensen: Een riante leefbank waar we rijkelijk met ons gezin met drie grote pubers wilden ‘hangen’. Een onopvallend tv-meubel. Een eetkamertafel gepositioneerd in de woonkamer. Scandinavisch design in combinatie met de antieke stukken die we reeds hadden. Mooie verlichting. Subtiele kleurinbreng, dit in verband met de locatie van de woning zelf. (Een zeer groene omgeving). Piano moest behouden blijven.

Moeilijkheden en resultaat;

De woonkamer bevatte veel grote ramen en weinig muren, dit maakt het een lastige vorm om mee te werken. Er werd een keuze gemaakt de serre te gebruiken als tv-hoek. Door een grote hoekbank volledig op maat te laten maken werd elke centimeter optimaal benut. Ook het tv meubel werd volledig naar wens in de juiste maat aangepast. De kleur exact hetzelfde als de muren, om zo onze wens van een onopvallend tv meubel in vervulling te laten gaan.

Een ronde eettafel was de ideale oplossing om gezellig met veel mensen te kunnen tafelen bij de haard. Door deze vorm bleef de aanwezigheid subtiel. Bij de normale gang van zaken waren er vier stoelen in gebruik, maar kon er ook met acht personen gedineerd worden.

De plaatsing van een comfortabele fauteuil bij het raam creëerde een rustige leesplek zonder volledige isolatie. De vorm van deze fauteuil (Egg) kwam prachtig tot zijn recht bij het glas-in-lood raam. Door deze positie kon de stoel van alle kanten bewonderd worden.

In de keuken hadden we een aantal kleuren die al in de woonkamer gebruikt waren, terug laten komen. De antieke eetkamertafel is een mooi contrast met de strakke witte keuken en de tijdloze stoeltjes van Eames in een bijzondere kleur oker geel.

Uiteindelijk waren we heel erg tevreden met het eindresultaat en voelden we ons helemaal thuis.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.

Media zoals YouTube worden met de huidige cookie instellingen geblokkeerd.