Volg ons

Moderne boerderij

Project;

Moderne voormalig boerderij

Wensen;

Klanten kwamen bij ons met de vraag of we van hun grote woonkamer/eetkamer en aparte TV-kamer een warm en gezellig geheel konden maken met behoud van de bestaande elementen. 

Advies Loft76

We zijn begonnen om de locatie van de eethoek en de zithoek van de woonkamer om te wisselen. Zo konden we een grote tafel plaatsen bij de haard en de zithoek met zicht op de mooie tuin richten. Omdat de bestaande vloer een wat koel gevoel geeft, hebben we met name warme tinten toegevoegd. Zand, aarde en nude tinten in combinatie met verschillende tinten hout. De 2 exact dezelfde vloerkleden in de woonkamer zorgen voor een mooie samenhang tussen het eet-en zit gedeelte. De uitdaging was om de mooie vide en de schuine wand in dit gedeelte op de juiste wijze op te laten gaan in het geheel. We kozen ervoor om de lange wand een warme groentint te geven. Alle kozijnen werden zwart geschilderd en gecombineerd met zwarte, flinterdunne, houten jaloezieën om het industrieële karakter van dit pand extra goed uit te laten komen. Het grote op maat gemaakt wandmeubel zorgt voor de juiste verbinding tussen eetgedeelte en zitgedeelte. In het achterste gedeelte van het pand bevindt zich de TV-kamer. Deze is qua lichtinval iets donkerder, met name door het ronde raam. We hebben hier aangeraden de nog ongestucte muur glad te stucen en deze te schilderen in dezelfde kleur als we op de lange wand hebben gebruikt (FF31 uit onze eigen 'Forest Flavours' kleuren collectie). Een grote familie elementenbank van het merk Sur & Plus zorgt voor een heerlijk, gezellig sfeertje. Het ronde vloerkleed zorgt hier weer voor een speels geheel. Voor de vide hebben we gekozen voor 3 maten hanglampen van hout. Dit zorgt direct voor sfeer en warmte als je de huiskamer binnen treedt. 

Opdracht;

Loft76 kreeg de opdracht om de gehele woonkamer/eetkamer/TV-kamer een metamorfose te geven. We maakten een 3-D tekening met de nieuwe indeling, kleurenplan, lichtplan, meubels, raambekleding en na afloop hebben we alles afgestyled met mooie accessoires en kunstwerken. 

Merken die we gebruikt hebben;

  • Meubels;  Sur & Plus, Pode, Fritz Hansen, Slow Wood, Vitra, Pastoe, String Furniture
  • Verlichting; Brokis, Pulpo, David Trubridge, &Tradition, Menu, Lampe Grass          
  • Accessoires; Fritz Hansen, Muuto, Hay, Menu
  • Kunst; Monika Petersen, Muurmeesters, Paper Collective