Authentiek familiehuis uit 1890

'We willen graag TV-kijken, loungen bij de haard, werken en spelen in de woonkamer. Hoe krijgen we dit voor elkaar zonder dat het een rommeltje wordt?'

Een fijn en authentiek jaren '20 huis waar de woonkamer originele ensuite-deuren heeft met glas in lood en originele schouw met kachel. Vaak heb je in oudere huizen een lange, smalle woonkamer en is het belangrijk dat je de juiste functies geeft aan ieder stuk van de woonkamer. De sfeer en kleur gebruik moet dan wel in elkaar overlopen zodat het klopt. De bewoners hebben 3 kinderen en wilden graag met z'n allen lekker TV kunnen kijken. De TV hoek bevindt zich in het voorste gedeelte van de woonkamer. Hier komt het minste licht en is daardoor in de avond een hele fijne ruimte. We hebben gekozen voor de 'Etcetera' bank van Eyye, omdat deze op pootjes staat en een niet al te robuuste uitstraling heeft. Deze ruimte is namelijk niet heel groot. In de middelste ruimte staat de haard. Een aangename en lichte plek om lekker te lezen of te loungen met vrienden. Door een kastenwand op maat te laten maken naast de ensuite deuren, hebben we het originele karakter van het huis weer terug gehaald en bovendien een praktische kast gecreeërd. In het achterste gedeelte bevindt zich de werk/speelplek. Hier is het lekker licht en de bewoners hebben zicht op de tuin.  

Het kleurenpallet is licht, frisse blauw en groen tinten wisselen elkaar af in combinatie met kleurrijke accessoires in geel/roze en groen. De gordijnen blenden mooi in met de kleur van de muur. Om extra sfeer te creeéren én geen inkijk te hebben, hangen er ook nog jaloezieën aan de voorzijde van de woonkamer. 

Afspraak maken interieuradvies