Kleurrijk wonen

‘De zithoek is niet zo heel groot en we hebben een erker en een haard'. 'Hoe kunnen we er een gezellige plek van maken waar iedereen lekker kan zitten en dat het ook past bij het huis?'

Dit prachtige vrijstaande huis uit 1890 heeft al veel allure van zichzelf. De ensuite kamer zorgt voor knusheid, echter niet altijd even gemakkelijk in te delen omdat er ook nog een toegangsdeur richting gang in zat. Ons advies was om deze eruit te halen, omdat in de praktijk de 2e deur richting eetkamer altijd wordt gebruikt. Hierdoor konden we een lange lounge bank plaatsen, waar het hele gezin op kan loungen. Omdat de ruimte niet heel groot is en we de erker wel als zitplek nodig hadden, hebben we dezelfde bank als 1-zitter geadviseerd in de erker. Hierdoor behouden we de rust. 

Door de kleine ramen is de woonkamer niet heel licht. Omdat we toch graag met veel kleur wilden werken, hebben we besloten om het hoge plafond met ornamenten de blikvanger te laten zijn. Dit werd okergeel en geeft direct een bijzonder warm en karakteristiek effect. 

De ensuite deuren zijn gedeeltelijk opgeknapt, dichte deuren voor de onderpanelen geplaatst en geschilderd in dezelfde kleur als de wanden. 

Naast de zithoek die voornamelijk op de foto staat, bevindt zich de eetkamer (vroeger) en hier is door ons nu een speelplek voor de kinderen in combinatie met een werkplek voor de ouders gemaakt. Nog niet alles in deze ruimte was tijdens de fotoshoot reeds klaar, echter het okergele plafond is hier door getrokken en ook de zelfde kleur op de wanden is hier doorgevoerd.  Hierdoor wordt het 1 geheel. Ook in deze ruimte is een haard aanwezig. Door aan beide zijden een 'klepbank' te maken, kan het speelgoed van de kinderen mooi opgeborgen worden en kunnen deze tevens als zitplek gebruikt worden. Hier komt nog een mooie hoge kast te staan wat ook de hoogte van dit prachtige huis zal benadrukken. Een ronde tafel met een marmeren blad in combinatie met de designklassiekers '7-serie' van Fritz Hansen in houtkleur zorgen dat de mooie 'vintage' stijl behouden blijft. 

 

Afspraak maken interieuradvies

Meubels

HAY - Artifort

Verlichting

&Tradition - Lampe Gras - Flos

Accessoires

HAY - Vitra - Muuto - Ferm Living - Fritz Hansen - Elvang

Behang & wandbekleding

Arte - St. Leo

Vloerkleden & vloeren

Kvadrat

Gordijnen & raambekleding

BD Line